Сьомга на фурна

В къщи хапваме рибка редовно, обикновено пъстърва или скумрия. Но за празници, гледам да приготвя нещо по-така - хем лесно хем бързо и ефектно.

Продукти
Филе сьомга - използвах 4 парчета с еднаква форма около 150 г едното.
Спанак - 200 г замразен
Кори за баница  7 броя
Зехтин, лимон, сол

Спанака се задушава с малко зехтин и се оставя да изстине.

Една кора за баница се разстила и се намазва със зехтин. Отгоре се слага втората кора  и тя се намазва със зехтин. И третата кора се слага отгоре, пак намазана с зехтин. В тесния край се слага едното филе , отгоре се поръсва със сол и малко лимонов сок. Върху филето се нарежда половината от спанака, върху него се слага второто парче сьомга. Корите се завиват и става като пакетче, затворено от всички страни. По същия начин се приготвя и останалата половина.


Слагат се в тавичка, леко намазана с зехтин. Пече се на 200С около 25 мин, докато почне да покафенява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts