БИШКОТЕНО ТЕСТО:
Сътношение: 1 яйце , 35 г захар, 45 г брашно 1 ванилия, 10 г пудра захар за поръсванеПродукти за основи:
5 яйца, 225г брашно, 175 г кристална захар, пудра захар за поръсванеЗа крем парфе:
300 мл сметана, 100 мл вода, 20 г желатин, 50 г захар , 1/2 бурканче сладко.За шоколадовата глазура:
200 г шоколадов кувертюр, 50 мл олиоПриготвяме основите като пандишпановото тесто. Разликата е , че тук не се слага вода в жълтъците при разбиването им.
Тестото се слага в пош и се шприцоват бишкоти с дължина 8 см върху тава, застлана с хартия за печене. Поръсват се обилно с пудра захар. Пекат се при 190 С около 13-14 минути.
Основите се оставят да се охладят.
Крем парфе: Проготвя се захарен сироп от водата и захарта, като се вари 2-3 минути. Охлажда се. Желатина се разтваря във вода до набъбване и се разтопява на водна баня. Охлажда се и се прибавя към разбитата сметана . Прибавя се сладкото към сметаната.
Охладените бишкоти се потапят в захарния сироп, намазват се с крем и се слепват по 2.
На водна баня се разтваря шоколадовия кувертюр с мазнината и се оставя да се охлади до 35-36С. Готовите бишкоти се потапят от едната страна в шоколада и се оставят да се охладят.
Консумират се на следващия ден.
Индианово тесто
Съотношение: 1 яйце, 15 г захар, 28 г брашно
Продукти за основи:
4 яйца, 60 г захар, 113 г брашно + брашно за поръсванеКрем:
250 мл сладка сметана, 50 г захар, 100 мл вода, 25 г какао, крем инстантен/ванилия 100 гСметаната се разбива, инстантния крем се разбива с водата и захарта и се прибавя към разбитата сметана.
От тестото се шприцоват с пош форми с големина около 2 см в диаметър върху тава застлана с хартия за печене. Поръсва се обилно с брашно. Пекат се около 13 мин при 190 С. Охлаждат се.
Топват се в захарен сироп и се слепват по 2 със сметановия крем.
Карамелизирана глазура:
250 мл вода200 г захар
Захарта се карамелизира, добавя се водата и се оставя да ври до сгъстяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар