Основата е бъркано маслено тесто.
Продукти за шоколадовата пита:
250 г масло на стайна температура
400 г кристална захар
8 бр жълтъци
400 г кисело мляко
10 г амонячна сода
30 г какао
150 г смес от захаросани плодове/гъсто сладко
За шоколадовата глазура
300 г шоколадов кувертюр
60 мл олио
Приготовление:
Маслото се разбива до получаване на пухкава и еднородна маса.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване и стопяване на захарните кристали.
В киселото мляко се гаси амонячната сода.
Брашното и какаото се пресяват.
Всички продукти се смесват и от тях се приготвя гладко и пухкаво тесто. Изсипва се в тава (намазана с масло и поръсена с брашно/ или покрита с хартия за печене). Разстила се равномерно и се заглажда. Върху тестото се подреждат на равни разстояния захарните плодове.
Пече се при 180С за 35-40 минути. Охлажда се и се нарязва на парчета.
Шоколадовия кувертюр се разтопява на водна баня с олиото. Охлажда се до 35С и се залива охладената пита.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар