Шоколадова пита

Основата е бъркано маслено тесто.

Продукти за шоколадовата пита:

250 г масло на стайна температура
400 г кристална захар
8 бр жълтъци
400 г кисело мляко
10 г амонячна сода
30 г какао
150 г смес от захаросани плодове/гъсто сладко

За шоколадовата глазура
300 г шоколадов кувертюр
60 мл олио


Приготовление:
Маслото се разбива до получаване на пухкава и еднородна маса.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване и стопяване на захарните кристали.

В киселото мляко се гаси амонячната сода.
Брашното и какаото се пресяват.

Всички продукти се смесват и от тях се приготвя гладко и пухкаво тесто. Изсипва се в тава (намазана с масло и поръсена с брашно/ или покрита с хартия за печене). Разстила се равномерно и се заглажда. Върху тестото се подреждат на равни разстояния захарните плодове.

Пече се при 180С за 35-40 минути. Охлажда се и се нарязва на парчета.
Шоколадовия кувертюр се разтопява на водна баня с олиото. Охлажда се до 35С и се залива охладената пита.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts