Кифли


Основно тесто за кифли, може да се използва за кифли с мармалад, със сирене, с локум.

Продукти за 40 броя кифли по 80 грама

2 кг брашно
60 г прясна мая
24 г сол
240 г захар
900 мл хладка вода
240 мл олио

За кифли с мармалад + 1 кг мармалад
За кифли със сирене + 360 г сирене и 2 яйца


Приготовление:

От продуктите се омесва меко, гладко и еластично тесто. Дели се на топки по 80 г всяка, нареждат се в тава с хартия за печене, намазват се с олио и се слагат да втасват на 35-45С около 30-40 минути.
Всяко топче се разточва на триъгълник, слага се пълнеж и се навива във формата на кифла.  Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се слагат отново да втасват около 30-40 минути. Изваждат се, намазват се с разбито яйце с малко вода, поръсват се сладките кифли със мак, а солените със сусам. Пекат се при 180С около 15-20 минути.
Сладките кифли може да се напръскат с шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts