Кифли
Основно тесто за кифли, може да се използва за кифли с мармалад, със сирене, с локум.
Продукти за 40 броя кифли по 80 грама
2 кг брашно
60 г прясна мая
24 г сол
240 г захар
900 мл хладка вода
240 мл олио
За кифли с мармалад + 1 кг мармалад
За кифли със сирене + 360 г сирене и 2 яйца
Приготовление:
От продуктите се омесва меко, гладко и еластично тесто. Дели се на топки по 80 г всяка, нареждат се в тава с хартия за печене, намазват се с олио и се слагат да втасват на 35-45С около 30-40 минути.
Всяко топче се разточва на триъгълник, слага се пълнеж и се навива във формата на кифла. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се слагат отново да втасват около 30-40 минути. Изваждат се, намазват се с разбито яйце с малко вода, поръсват се сладките кифли със мак, а солените със сусам. Пекат се при 180С около 15-20 минути.
Сладките кифли може да се напръскат с шоколад.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар