Основата е ронливо маслено тесто.
Продукти за 1 кг готови сладки:
500 г брашно
200 г пудра захар
300 г масло/маргарин
1 яйце
1 ванилия
За слепване:
мармалад или шоколад 300 г
За тункване/гарниране
300 г шоколадов кувертюр
60 мл олио
100 г бял кувертюр
60 мл олио
Приготовление:
Брашното се пресява, прибавят се останалите продукти, като яйцето се добавя след като маслените частици са станали на трохи чрез стриване. Омесва се гладко ронливо тесто, което трябва да престои в хладилник 2-3 часа.
Разточва се с точилка . щамповат се с формички дребните сладки, подреждат се в тава покрита с хартия за печене.
Пекат се при 180С за 8-10 минути. Охлаждат се и се слепват по две с мармалад/шоколад по желание. Тункват се в разтопена прецедена и темперирана до 35С шоколадова глазура.
Гарнират се и се украсяват по желание
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар