Дребни сладки асорти

Основата е ронливо маслено тесто.

Продукти за 1 кг готови сладки:

500 г брашно
200 г пудра захар
300 г масло/маргарин
1 яйце
1 ванилия

За слепване:
мармалад или шоколад 300 г

За тункване/гарниране
300 г шоколадов кувертюр
60 мл олио
100 г бял кувертюр
60 мл олио

Приготовление:
Брашното се пресява, прибавят се останалите продукти, като яйцето се добавя след като маслените частици са станали на трохи чрез стриване. Омесва се гладко ронливо тесто, което трябва да престои в хладилник 2-3 часа.
Разточва се с точилка . щамповат се с формички дребните сладки, подреждат се в тава покрита с хартия за печене.
Пекат се при 180С за 8-10 минути. Охлаждат се и се слепват по две с мармалад/шоколад по желание. Тункват се в разтопена прецедена и темперирана до 35С шоколадова глазура.
Гарнират се и се украсяват по желание

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts