2 яйца
1 ч. чаша захар
1/2 ч. чаша олио
2 ч.ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1 бакпулвер
какао, сладко
Смесват се всички продукти с миксер до хомогенна смес. Ако са по-големи яйцата може да се добави още малко брашно, за да се получи средно гъсто кексово тесто.
Сипвам половината смес във намазана и поръсена с брашно форма за кекс. Останалата половина смесвам с какао и сипвам внимателно върху бялата смес. Отгоре с малка лъжичка слагам сладкото (от ягоди обикновено).
След като се опече, оставям около 10 мин във формата и след това обръщам. Може да се поръси с пудра захар или да се направи шоколадова заливка с какао и разтопено масло. При шоколадовата заливка надупчвам преди това готовия кекс с молив или нещо подобно с тази дебелина. По този начин кекса поема от глазурата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар