Свинско с кисело зеле

Тази зима съпруга се включи в направата на киселото зеле. И зимата дълга се оказа та все още имаме. Ето моята рецепта за кисело зеле със свинско месо.

1 кг свинска плешка
1 голяма зелка или 2 по-малки
50 мл олио
10 зърна бахар
3 дафинови листа
червен пипер

Свинското се нарязва на кубчета. Зелето се нарязва на дребно и се смесват в гювеч. Добавя се олиото, бахар, дафиновите листа и червения пипер. Разбърква се добре. Сол не слагам, защото зелето си има достатъчно. Добавям малко вода, колкото да се покрие 2 пръста от дъното.
Слагам капака на гювеча. Пече се 3 часа на 160 С.  След втория час разбърквам.

Снимката ще я публикувам по-късно :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts