Тази зима съпруга се включи в направата на киселото зеле. И зимата дълга се оказа та все още имаме. Ето моята рецепта за кисело зеле със свинско месо.
1 кг свинска плешка
1 голяма зелка или 2 по-малки
50 мл олио
10 зърна бахар
3 дафинови листа
червен пипер
Свинското се нарязва на кубчета. Зелето се нарязва на дребно и се смесват в гювеч. Добавя се олиото, бахар, дафиновите листа и червения пипер. Разбърква се добре. Сол не слагам, защото зелето си има достатъчно. Добавям малко вода, колкото да се покрие 2 пръста от дъното.
Слагам капака на гювеча. Пече се 3 часа на 160 С. След втория час разбърквам.
Снимката ще я публикувам по-късно :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар