Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрошава се на малки парченца и се пече във фурна 200С докато покафенеят.
Докато изтиват корите, се приготвя крема. 1л прясно мляко се оставя да заври с 1 ч.ч. захар. Отделно се разбиват 3 яйца с малко мляко и 5 пълни суп. лъжици брашно. Яйчената смес се добавя към врящото мляко и се бърка непрекъснато докато започне да се сгъстява. След като се свали от котлона, се добавя около 80-100 г масло и се бърка до пълното разтопяване на маслото.
От корите изваждам около 2 шепи. Крема се прибавя към останалите кори и се разбърква равномерно.
По желание отгоре може да се покрие с разбити белтъци или глазура. В случая използвам карамелова глазура.
Необходимо е да престои в хладилника едно денонощие, за да може корите да поемат добре крема - това е най-трудната част :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар