Домашен Хляб

Ето я рецептата за нашия домашен хляб.

Прясно опечен хляб :)
1 яйце
300 мл прясно мляко/ може разредено с вода, може и само вода, когато млякото е свършило
2 ч. л. сол
1 с. л захар
3 с. л. олио/маргарин
600 г. брашно
1 пак. суха мая



Важно: Когато се прави само с вода, хляба изсъхва доста бързо ако не е прибран. Когато е направен само с прясно мляко, тогава филийките могат да останат дълго време без да хванат коричка и да изсъхнат.
Млякото е добре да е предварително затоплено. Продуктите се слагат в машината за хляб на програма 3ч и 40 мин. На моята машина съм установила кога точно е последното разбъркване, точно 2ч и 15 мин преди края на програмата. Тогава с мокри ръце изваждам бъркалките. Така хляба се изважда много лесно от формата и не се разпокъсва на местата на бъркалките. Остават само две малки дупки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts