Необходими продукти:
За блата:
- Пакет бисквити
- Масло
- 350 мл течна сметана (Hopla)
- 350 мл прясно мляко
- 100 г захар
- 2 пакетчета желатин (20 г)
- 1/2 кофичка течен шоколад (Нутела)
1/2 течен шоколад нутела (200 г), 100 г масло, 100 г захар, 1 яйце , 150 г брашно, 1 бакпулвер. Всичко се разбърква и с чаена лъжичка се сипва върху намазана хартия. Пече се 10-15 мин на 180С.
Каквото остана на другия ден, го натроших , смесих с разтопеното масло и притиснах на дъното на форма за торта - имам една със свалящо се дъно.
Крема - Захарта се разтваря в млякото. Сметаната се разбива на пяна с миксера. Към млякото се прибавя течния шоколад и се разбива. Млечната смес се прибавя към сметановата. Желатина се сипва в 100 мл вода да набъбне и след това за около 10-20сек в микровълновата да се затопли и разтвори. Сипва се на тънка струйка в млечно-сметановата смес. Разбърква се добре с миксера. Сместта се изсипва върху бисквитения блат. Тортата се слага в хладилника да се втвърди крема. Аз я сложих във фризера за около 1 час. Снимки ще сложа следващия път , не успях да я снимам - вече няма и следа от тортата :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар