Много шоколадово парфе

Сравнително лесна и бърза рецепта, ако се направи с готови бисквити.

Необходими продукти:

За блата:
  1. Пакет бисквити
  2. Масло
За крема:
  1. 350 мл течна сметана (Hopla)
  2. 350 мл прясно мляко
  3. 100 г захар
  4. 2 пакетчета желатин (20 г)
  5. 1/2 кофичка течен шоколад (Нутела)
За блата - стават всякакви бисквити, които могат да се натрошат лесно. Предишния ден правих шоколадови бисквити по тази рецепта:
1/2 течен шоколад нутела (200 г), 100 г масло, 100 г захар, 1 яйце , 150 г брашно, 1 бакпулвер. Всичко се разбърква и с чаена лъжичка се сипва върху намазана хартия. Пече се 10-15 мин на 180С.
Каквото остана на другия ден, го натроших , смесих с разтопеното масло и притиснах на дъното на форма за торта - имам една със свалящо се дъно.
Крема - Захарта се разтваря в млякото. Сметаната се разбива на пяна с миксера. Към млякото се прибавя течния шоколад и се разбива. Млечната смес се прибавя към сметановата. Желатина се сипва в 100 мл вода да набъбне и след това за около 10-20сек в микровълновата да се затопли и разтвори. Сипва се на тънка струйка в млечно-сметановата смес. Разбърква се добре с миксера. Сместта се изсипва върху бисквитения блат. Тортата се слага в хладилника да се втвърди крема. Аз я сложих във фризера за около 1 час. Снимки ще сложа следващия път , не успях да я снимам - вече няма и следа от тортата :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts