Пълнен свински бут на пещ




1,5 кг цяло парче свински бут без кост
400 г гъби
5 глави лук
3 моркова
250 г кайма
2 с. Л. Сос Уорчестър
2 едри картофа
100 г кашкавал
100 г топено сирене
Червен пипер
Сол
Мащерка
Розмарин
Чубрица
Зехтин

Свинския бут се разрязва от широката част почти до другия край.
Издълбава се месото за да има място къде да се напълни плънката.
Изрязаната част от бута се нарязва на парченца. Лука и морковите се
нарязват на ситно и се запържват в зехтин до златисто заедно с
парченцата месо. Прибавя се каймата и накрая гъбите. Пълнежа се сваля
от котлона и се подправя със сол, ситно нарязана мащерка и розмарин.
Оставя се да изстине. Кашкавала и топеното сирене се нарязват на
кубчета и се прибавят в охладената плънка.
Свинския бут се зашива от единия край с готварски конец, така че да
остане малка дупка през която да се напълни. Поставя се плънката и
месото се зашива до края.
Външната част на месото се намазва със зехтин, сол, червен пипер ,
чубрица и сос уорчестър. Слага се в хладилник в затворен съд за около
час.

Картофите се обелват и се нарязват на шайби по 1 см дебели. Нареждат
се на дъното на тава, така че да покрият възможно най-добре дъното.
Месото се поставя внимателно отгоре, като не трябва да опира в дъното
на тавата. Сипва се чаша вода до нивото на картофите, без да достига
месото.
Тавата се увива в алуминиево фолио 2-3 пъти.
Поставя се в загрята пещ за около 3 часа. Изважда се, премахва се
фолиото, месото се полива с мазнината събрана в тавата и се връща в
пещта да се запече.
Преди сервиране се полива с мазнината и се нарязва на филии внимателно
с остър нож.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts