Ябълков щрудел по виенски
Тестото:
120г брашно, 10 мл олио, 100 мл вода, 1 яйце. Омесва се топка тесто и се слага в купичка с олио да постои.
Плънката:
500 г ябълки
50 г масло
100 г галета
1 пакетче канела - 10г
100 г захар
Масло, пудра захар
Ябълките се почистват и се настъргват. Галетата се омесва с разтопеното масло, захарта и канелата. Прибавят се настърганите ябълки и се разбърква добре.
Тестото се разточва и се слага върху влажна кърпа. Разтегля се с ръце докато стане много тънка кора, не се притеснявайте ако някъде се прокъса. Изрязват се по-дебелите краища така че да се получи правоъгълник.
В единия край се изсипва плънката като се оформя на руло. С помоща на влажната кърпа се завива рулото и се затваря отстрани. Намазва се с разтопено масло и се прехвърля в намаслена тавичка.
Пече се на 190С около 50 минути докато започне да покафенява.
Изважда се от фурната, намазва се пак с масло и се поръсва с пудра захар.
Обикновено го сервирам с топки сладолед :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар