Ябълков щрудел по виенски


Тестото:
120г брашно, 10 мл олио, 100 мл вода, 1 яйце. Омесва се топка тесто и се слага в купичка с олио да постои.

Плънката:
500 г ябълки 
50 г масло
100 г галета
1 пакетче канела - 10г
100 г захар

Масло, пудра захар

Ябълките се почистват и се настъргват. Галетата се омесва с разтопеното масло, захарта и канелата. Прибавят се настърганите ябълки и се разбърква добре.
Тестото се разточва и се слага върху влажна кърпа. Разтегля се с ръце докато стане много тънка кора, не се притеснявайте ако някъде се прокъса. Изрязват се по-дебелите краища така че да се получи правоъгълник.

В единия край се изсипва плънката като се оформя на руло. С помоща на влажната кърпа се завива рулото и се затваря отстрани. Намазва се с разтопено масло и се прехвърля в намаслена тавичка.
Пече се на 190С около 50 минути докато започне да покафенява.

Изважда се от фурната, намазва се пак с масло и се поръсва с пудра захар.


Обикновено го сервирам с топки сладолед :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts