Картофени хлебчета


Много са вкусни, но си е занимавка:

2 средни картофа
2 с.л. захар
1 с.л. сол
1 пак, мая 7г
3 с. л зехтин
2 яйца
3 ч.ч. брашно + още за омесване


Картофите се обелват, измиват, нарязват на кубчета и се сваряват. Намачкват се докато са топли. Отделя се една чаша от водата , в която са се варили картофите и се оставя да се охлади. Разбиват се 2 яйца, картофената вода, зехтина, солта и захарта. Прибавя се брашното с маята. Омесва се меко тесто и се оставя около час да втаса.

Пак се премесва тестото, разделя се на 10 топки, всяка от които се оформя като продълговато хлебче. Нареждат се в намаслена тава - ползвам тази от фурната - оставят се да втасат около 40 мин. Пекат се 20 мин. на 200С без вентилатор. Напръскват се с вода и се завиват с кърпа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts