Картофени хлебчета
Много са вкусни, но си е занимавка:
2 средни картофа
2 с.л. захар
1 с.л. сол
1 пак, мая 7г
3 с. л зехтин
2 яйца
3 ч.ч. брашно + още за омесване
Картофите се обелват, измиват, нарязват на кубчета и се сваряват. Намачкват се докато са топли. Отделя се една чаша от водата , в която са се варили картофите и се оставя да се охлади. Разбиват се 2 яйца, картофената вода, зехтина, солта и захарта. Прибавя се брашното с маята. Омесва се меко тесто и се оставя около час да втаса.
Пак се премесва тестото, разделя се на 10 топки, всяка от които се оформя като продълговато хлебче. Нареждат се в намаслена тава - ползвам тази от фурната - оставят се да втасат около 40 мин. Пекат се 20 мин. на 200С без вентилатор. Напръскват се с вода и се завиват с кърпа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар