Продукти за 1 кг готово изделие:
650 г брашно + 400 г за обработка
300-350 мл студена вода
1 с. л. сол
1 с. л. оцет
За масления калъп
500 г масло
50-60 г за обработка
Приготовление:
Брашното се пресява и се прави кладенче. Прибавя се солта, оцета и водата. Замесва се гладко, лъскаво и сухо тесто. Оформя се на топка, реже се кръстче отгоре, увива се във фолио и се оставя да почине около 30 минути.
Маслото се нарязва на парченца, омесва се с брашното и се оформя на калъп. Поставя се в хладилника да се охлади.
Тестото се разточва на пласт с дебелина 7-8 мм. В средата се поставя масления калъп и с четка се отстранява полепналото брашно. Краищата на тестото се прегъват във формата на плик и се притискат. Получения квадрат се обръща и се разточва на правоъгълник от средата към краищата. Тестото се сгъва 3 пъти - от краищата към средата и после на две. Слага се в хладилник за 10 минути. Изважда се, разточва се на кора с дебелина 5-6 мм, сгъва се на 3 пъти, слага се в хладилник 10 минути. Така 3 пъти. Последния път се разточва кора 5 мм.
Изделията се пекат в предварително загрята фурна на 220С.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар