Ябълков пай

Основата  е ронливо маслено тесто.

Продукти:
500 г брашно
150 г пудра захар
300 г масло
1 яйце
1 ванилия

Плънка:
Ябълките се настъргват и се изцеждат, изстискват се с ръка  - 500 г
200 г кристална захар
200 г галета
10 г канела
100 г стафиди

Тестото се приготвя по същия начин както за дребните сладки асорти.
Тестото се разстила на лист с дебелина 1 см и се изпича до порозовяване, но не до пълна готовност.

Приготвя се ванилен крем, който се маже върху платката, слага се ябълковата плънкла и отгоре се настъргва останалото тесто, предварително поставено  във фризера докат стане твърдичко.

Пече се 10-15 мин на 180С. Поръсва се с пудра захар.

*Галетата може да се замени с натрошени и смлени бисквити или трохи от кексово тесто
*За решетка върху пая - режат се лентички от разточеното тесто на тънко 2-3 мм с ширина 1,5 см, редят се на решетка отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts