Основата е ронливо маслено тесто.
Продукти:
500 г брашно
150 г пудра захар
300 г масло
1 яйце
1 ванилия
Плънка:
Ябълките се настъргват и се изцеждат, изстискват се с ръка - 500 г
200 г кристална захар
200 г галета
10 г канела
100 г стафиди
Тестото се приготвя по същия начин както за дребните сладки асорти.
Тестото се разстила на лист с дебелина 1 см и се изпича до порозовяване, но не до пълна готовност.
Приготвя се ванилен крем, който се маже върху платката, слага се ябълковата плънкла и отгоре се настъргва останалото тесто, предварително поставено във фризера докат стане твърдичко.
Пече се 10-15 мин на 180С. Поръсва се с пудра захар.
*Галетата може да се замени с натрошени и смлени бисквити или трохи от кексово тесто
*За решетка върху пая - режат се лентички от разточеното тесто на тънко 2-3 мм с ширина 1,5 см, редят се на решетка отгоре.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар