Основата е парено тесто.
Продукти:
275 г брашно
50 мл олио
250 мл вода
1 щипка сол
5-6 яйца
Захарен сироп
500 г захар
500 мл вода
За пържене
500 мл олио
Приготовление:
Захарен сироп: - Водата и захарта се слагат в тенджера да заври сместта около 2 минути. Охлажда се.
Парено тесто:
Водата, олиото и солта се слагат в тенджера на котлона да заври. Прибавя
се пресятото брашно наведнъж. Бърка се непрекъснато с дървена лъжица до
запарване на брашнените частици и получаване на еднородно, гладко,
жилаво тесто. Тестото се охлажда като периодично се омесва за да не
хване коричка. Яйцата се прибавят едно по едно до получаване на гъсто
лепкаво тесто.
Тестото се пълни в пош. В горещото олио се шприцоват тулумбички. Пържат се от двете страни.
Слагат се в захарния сироп като се спазва правилото едно от двете да е студено.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар