Тулумби

Основата е парено тесто.

Продукти:
275 г брашно
50 мл олио
250 мл вода
1 щипка сол
5-6 яйца


Захарен сироп
500 г захар
500 мл вода


За пържене
500 мл олио

Приготовление:
Захарен сироп: - Водата и захарта се слагат в тенджера да заври сместта около 2 минути. Охлажда се.

Парено тесто:
Водата, олиото и солта се слагат в тенджера на котлона да заври. Прибавя се пресятото брашно наведнъж. Бърка се непрекъснато с дървена лъжица до запарване на брашнените частици и получаване на еднородно, гладко, жилаво тесто. Тестото се охлажда като периодично се омесва за да не хване коричка. Яйцата се прибавят едно по едно до получаване на гъсто лепкаво тесто.
Тестото се пълни в пош. В горещото олио се шприцоват тулумбички. Пържат се от двете страни.
Слагат се в захарния сироп като се спазва правилото едно от двете да е студено.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts