Продукти:
200 г брашно
200 мл вода
100 г масло - качествено
800-900 г пудра захар
Приготовление
Водата и маслото се загряват до завиране и щом заври се слага цялото брашно, пресято. Запарва се при непрекъснато бъркане до отделяне от стените при изключен котлон.
За препоръчване е съда да е алуминиев, объл, бъркалката също да е обла.
Задължително се охлажда, но се внимава да не хване коричка - бърка се, обръща се. Добавя се пресятата няколко пъти пудра захар, на малки порции. Може да се бърка с миксер но с бъркалки за тесто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар