Продукти:
2 яйца
200 г захар
60 г мед
60 г масло
500 г брашно
5 г амонячна сода
Приготовление
Яйцата, захарта, меда и маслото се смесват и се загряват на водна баня. Разбиват се до побеляване. Сваля се от огъня и кум нея се добавя 350 г брашно и 5г амонячна сода. Връща се на водна баня и се бърка до отделяне на тестото от стените на съда. Охлажда се 10 минути. На масата се пресява 150 г брашно. Върху него се изсипва запарената смес и се измесва до пластично и еднородно тесто. Разделя се на 4-5 топчета, които се разточват върху хартия за печене и се изрязват с кръг - ринг за торта. Пекат се 5 мин на 180 С. Изрезките се доизпичат до светлокафяв цвят, стриват се на трохи за покриване на тортата.
Крема за тортата се приготвя като Крем Ванилия
Първата платка за торта се покрива с 1/5 от крема. Поръсва се със сладко от кайсии. Слага се втората платка и леко се притиска тортата. Пак се реди крем, сладко от кайсии. Завършва се с крем. Поръсва се тортата с трохите от изпечените парчета от всички страни. Реже се на следващия ден.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар