Медена торта

Продукти:

2 яйца
200 г захар
60 г мед
60 г масло
500 г брашно
5 г амонячна сода

Приготовление
Яйцата, захарта, меда и маслото се смесват и се загряват на водна баня. Разбиват се до побеляване. Сваля се от огъня и кум нея се добавя 350 г брашно и 5г амонячна сода. Връща се на водна баня и се бърка до отделяне на тестото от стените на съда. Охлажда се 10 минути. На масата се пресява 150 г брашно. Върху него се изсипва запарената смес и се измесва до пластично и еднородно тесто.  Разделя се на 4-5 топчета, които се разточват върху хартия за печене и се изрязват с кръг  - ринг за торта. Пекат се 5 мин на 180 С. Изрезките се доизпичат до светлокафяв цвят, стриват се на трохи за покриване на тортата.

Крема за тортата се приготвя като Крем Ванилия

Първата платка за торта се покрива с 1/5 от крема. Поръсва се със сладко от кайсии. Слага се втората платка и леко се притиска тортата. Пак се реди крем, сладко от кайсии. Завършва се с крем. Поръсва се тортата с трохите от изпечените парчета от всички страни. Реже се на следващия ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts