Паста Агнеса

Класически невероятно вкусен сладкиш.

За тестото:
180 г масло
200 г пудра захар
40 мл прясно мляко
100 г смлени орехи
4 белтъци
180 г брашно
1 бакпулвер
2 ванилии

За глазурата:
1 - Шоколадова глазура  - бял шоколадов кувертюр
2. Яйчена глазура - 4 жълтъка + 1 ч. ч, пудра захар

Приготовление:
Маслото се разбива с пудрата захар на пухкав и лек крем. Прибавя се хладкото мляко.
Към пресятото брашно се прибавят орехите, ванилията и бакпулвера.
Белтъците се разбиват на сняг.

От трите фази се приготвя тесто. Изсипва се в тава (намазана с масло и поръсена с брашно/ или застлана с хартия за печене), заглажда се до гладка и равномерна повърхност.
Пече се 20-25 мин при 180 С. Охлажда се.

2 вида глазури :

1. Шоколадовия кувертюр се разтопява на водна баня с малко олио и се охлажда до 30Ц. Готовия блат се залива с глазурата.

2. Яйчена глазура:

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Залива се готовия охладен блат, така че глазурата да покрие и страните. Слага се във фурната на 60 С за да се изсушат жълтъците за около 10-15 минути. Може да се украси с кафяв шоколадов кувертюр.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts