Класически невероятно вкусен сладкиш.
За тестото:
180 г масло
200 г пудра захар
40 мл прясно мляко
100 г смлени орехи
4 белтъци
180 г брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
За глазурата:
1 - Шоколадова глазура - бял шоколадов кувертюр
2. Яйчена глазура - 4 жълтъка + 1 ч. ч, пудра захар
Приготовление:
Маслото се разбива с пудрата захар на пухкав и лек крем. Прибавя се хладкото мляко.
Към пресятото брашно се прибавят орехите, ванилията и бакпулвера.
Белтъците се разбиват на сняг.
От трите фази се приготвя тесто. Изсипва се в тава (намазана с масло и поръсена с брашно/ или застлана с хартия за печене), заглажда се до гладка и равномерна повърхност.
Пече се 20-25 мин при 180 С. Охлажда се.
2 вида глазури :
1. Шоколадовия кувертюр се разтопява на водна баня с малко олио и се охлажда до 30Ц. Готовия блат се залива с глазурата.
2. Яйчена глазура:
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Залива се готовия охладен блат, така че глазурата да покрие и страните. Слага се във фурната на 60 С за да се изсушат жълтъците за около 10-15 минути. Може да се украси с кафяв шоколадов кувертюр.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар