Меденки

Продукти:
1 яйце
50 г кристална захар
65 г мед,
40 мл олио
250 г брашно
3 г амонячна сода
5 г мая
3 г канела
50 г пудра захар
200 г мармалад за слепване
300 г шоколадов кувертюр + 60 мл олио за глазурата

Приготовление:
Яйцата, захарта, меда и олиото се смесват. Загряват се на водна баняи се разбиват до побеляване. Сместта се сваля от огъня и към нея се прибавят брашното, маята, содата пудрата захар и канелата. Измесва се еднородно тесто. Охлажда се за няколко часа в хладилник. Масата се поръсва обилно с брашно и тестото се разточва на лист 4-5 мм дебелина. Изрязват се формички, поставят се на хартия за печене на разстояние. Пекат се 5-8 минути на 180С. Охлаждат се и се слепват с мармалада. Тункват се с шоколадовата глазура. Украсяват се по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts