Френска селска торта

 Вариант на Френска селска торта.


Продукти за платките:

3 с. л. мед
50 г масло
150 г кристална захар
2 яйца
400 г брашно
1 ч.л. сода
1 ванилия

За крема:
500 мл сметана
150 г сладко от малини

Меда, маслото и захарта се разтопяват в тенджера на слаб котлон. Към тях се прибавят разбитите яйца и се бърка непрекъснато докато почне да завира. Прибавя се содата и след това  накуп цялото пресято брашно с ванилията вътре. Бърка се отстрани на котлона докато започне да се оформя лепкаво тесто, което се отлепя от стените на тенджерата. Прехвърля се на плот и се разделя на 5 топки. От всяка топка се разточва много тънка кора. Изрязва се кръг колкото формата за торта  - може с ринг да се очертае кръга. Преди печене се надупчват с вилица.  Платките се пекат на 180С с вентилатор около 3 минути - внимава се да не изгорят. Парчетата останали от тестото също се пекат заедно с платките.

Сметаната се разбива със 100 г захар до пухкав крем. Всяка кора се маже с разбитата  сметана, като върху първата кора се слага най-много крем. Между редовете се ръси със сладко по избор /малини/. Намазва се и последната кора с малко сметана и се слага в хладилника да стегне.

Парчетата от платките се смилат на трохи и се ползват за поръсване на готовата торта от всички страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts