Вариант на Френска селска торта.
Продукти за платките:
3 с. л. мед
50 г масло
150 г кристална захар
2 яйца
400 г брашно
1 ч.л. сода
1 ванилия
За крема:
500 мл сметана
150 г сладко от малини
Меда, маслото и захарта се разтопяват в тенджера на слаб котлон. Към тях се прибавят разбитите яйца и се бърка непрекъснато докато почне да завира. Прибавя се содата и след това накуп цялото пресято брашно с ванилията вътре. Бърка се отстрани на котлона докато започне да се оформя лепкаво тесто, което се отлепя от стените на тенджерата. Прехвърля се на плот и се разделя на 5 топки. От всяка топка се разточва много тънка кора. Изрязва се кръг колкото формата за торта - може с ринг да се очертае кръга. Преди печене се надупчват с вилица. Платките се пекат на 180С с вентилатор около 3 минути - внимава се да не изгорят. Парчетата останали от тестото също се пекат заедно с платките.
Сметаната се разбива със 100 г захар до пухкав крем. Всяка кора се маже с разбитата сметана, като върху първата кора се слага най-много крем. Между редовете се ръси със сладко по избор /малини/. Намазва се и последната кора с малко сметана и се слага в хладилника да стегне.
Парчетата от платките се смилат на трохи и се ползват за поръсване на готовата торта от всички страни.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Blog Archive
-
▼
2013
(30)
-
▼
март
(22)
- Кифли
- Захарен фондан
- Медена торта
- Меденки
- Тулумби
- Еклери
- Кюфтета
- Френска селска торта
- Крем с нишесте
- Тригуни
- Соленки панделки
- Бутер тесто или Многолистно тесто
- Марципан Варна или парено захарно тесто
- Бисквити Флора
- Бисквити Рондел
- Ябълков пай
- Дребни сладки асорти
- Паста Агнеса
- Шоколадова пита
- Мраморен кекс
- Бишкоти
- Реване
-
▼
март
(22)
Няма коментари:
Публикуване на коментар