Бързи кроасани

Така и не се захванах да правя кроасаните по оригиналната рецепта, 2 дни ми се вижда много време и усилия. Накрая попаднах на една сравнително бърза рецепта:

Продукти:
2 жълтъка
200 мл кисело мляко
200 мл горещо прясно мляко
7 с.л захар
620 г брашно
1 п. суха мая

масло

Горещото мляко се разбърква заедно с киселото мляко. Прибавят се жълтъците, захарта, голяма част от брашното със сухата мая. Омесва се меко тесто. Разделя се на 12 топки.
Всяка топка се разточва на много тънка кора. Кората се поставя в тава (30 см диаметър). Върху нея се нареждат парченца студено масло. Разточва се следващата топка, поставя се върху първата кора. Пак се слагат парченца студено масло. Така се нареждат и останалите кори, като на последната масло не се слага отгоре.
Внимателно се изваждат корите от тавата и се поставят на плота. Разточват се на тънко около 3-5 мм. Изрязват се триъгълници и се оформят кроасанчетата. Нареждат се в тава с хартия за печенеи - излизат около 2 тави. Намазват се с белтък и се оставят да втасат около час.
Пекат се на 220С в предварително загрята фурна за около 10-15 минути.
След като изстинат, се слагат в торбичка или кутия - бързо изсъхват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts