За гнездата:
Връзка пресен лук, нарязан на ситно500 г кайма
1 яйце
чубрица
1 филия сух хляб
За плънката:
6 яйцакашкавал
топено сирене
Омесва се каймата с продуктите. Приготвят се 6 йенски купички, леко намазани с масло отвътре. Разделя се каймата на 6 топки. Всяка топка се разстила в купичката, така че да покрие стените и да има вдлъбнатина посредата. Нареждат се в голяма тава и се пекат около 30 мин на 200С.
Изваждат се, слага се във всяка купичка топено сирене, чуква се едно яйце, покрива се с настърган кашкавал. Запича се още около 5-10 минути.
За гарнитура е подходящо с пържени картофки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар