Гнезда от кайма


За гнездата:

Връзка пресен лук, нарязан на ситно
500 г кайма
1 яйце
чубрица
1 филия сух хляб

За плънката:

6 яйца
кашкавал
топено сирене

Омесва се каймата с продуктите. Приготвят се 6 йенски купички, леко намазани с масло отвътре. Разделя се каймата на 6 топки.  Всяка топка се разстила в купичката, така че да покрие стените и да има вдлъбнатина посредата. Нареждат се в голяма тава и се пекат около 30 мин на 200С.

Изваждат се, слага се във всяка купичка топено сирене, чуква се едно яйце, покрива се с настърган кашкавал. Запича се още около 5-10 минути.

За гарнитура е подходящо с пържени картофки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts