Шоколадово суфле
5 яйца размер L
200 г захар
100 г брашно
200 г масло
200 г шоколадов кувертюр
разтопено масло и какао за формичките.
Яйцата се разбиват със захарта докато удвоят обема си. Маслото и шоколада се разтопява на водна баня. Към яйчената смес се прибавя брашното.
Охладената шоколадова смес се прибавя към разбитата яйчена смес. Формичките (примерно купички за крем карамел) се намазват с разтопеното масло и се слагат в хладилника да стегне.
После се поръсват хубаво с какао на прах, да покрие добре стените и дъното.
Сместта се изсипва в купичките и се слага в хладилника да стегне за час. Излизат около 8 купички за крем карамел пълни малко над средата.
Фурната се загрява на 220С и се пекат точно 11 минути. Изваждат се и веднага се обръщат в чинии. Още топли се наръсват с пудра захар. Перфектно е с топка сладолед.
Готовата смес може да престои 3 дни в хладилник или 2 седмици във фризер. От фризера се слага директно в загрятата фурна и се увеличава печенето с 2-3 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About
Popular Posts
-
Това е един от любимите ми десерти. Приготвянето не отнема много време, но повече е чакането. Приготвя се 1 пакет 500 г готови кори. Натрош...
-
Любимия ми десерт :) Продуктите са специфични и се налага да го планирам, но напазарувам ли, винаги го правя. Самото приготовл...
-
Основата е бъркано маслено тесто. Продукти за шоколадовата пита: 250 г масло на стайна температура 400 г кристална захар 8 бр жълтъци ...
-
1,5 кг цяло парче свински бут без кост 400 г гъби 5 глави лук 3 моркова 250 г кайма 2 с. Л. Сос Уорчестър 2 едри картофа 100 г ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар