Шоколадово суфле



5 яйца размер L
200 г  захар
100 г брашно
200 г масло
200 г шоколадов кувертюр

разтопено масло и какао за формичките.


Яйцата се разбиват със захарта докато удвоят обема си. Маслото и шоколада се разтопява на водна баня. Към яйчената смес се прибавя брашното.

Охладената шоколадова смес се прибавя към разбитата яйчена смес. Формичките (примерно купички за крем карамел) се намазват с разтопеното масло и се слагат в хладилника да стегне.
После се поръсват хубаво с какао на прах, да покрие добре стените и дъното.

Сместта се изсипва в купичките и се слага в хладилника да стегне за час. Излизат около 8 купички за крем карамел пълни малко над средата.

Фурната се загрява на 220С и се пекат точно 11 минути. Изваждат се и веднага се обръщат в чинии. Още топли се наръсват с пудра захар. Перфектно е  с топка сладолед.

Готовата смес може да престои 3 дни в хладилник или 2 седмици във фризер. От фризера се слага директно в загрятата фурна и се увеличава печенето с 2-3 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

About

Popular Posts

Търсене

Featured Posts